Franken Agro

spinner
Frankenagro

FRANKEN AGRO

UW GRASLEVERANCIER

  • Bereken en bestel eenvoudig uw grasmatten.

Gazon soorten

De juiste gazonsoort kiezen is belangrijk, hij moet immers passen bij je levensstijl!
Ben je een fervent voetballer of geniet je liever vanop afstand? Alles kan, hieronder lees je wat er het best bij jou zou passen.

Recreatiegazon

Spelende kinderen of af en toe een stevig feestje? Dan is recreatiegazon juist wat u nodig heeft. Deze gazonsoort is de meest populaire in ons gamma en zeer goed bestand tegen normale betreding! Bij goed onderhoud krijgt u er nog een prachtige donkergroene kleur bij!

Sportgazon

Wil jij de voetbalervaring zoals een speler in de Belgische eerste klasse? Ben jij een rasechte sporter die uren op het veld slijt? Dan is dit sportgazon wat jij nodig hebt. Bestand tegen zeer intensieve betreding! Dit gazon heeft wel meer zorg nodig qua bemesting, beregening en tijdig maaien.

Meststoffen

Wat mensen zeggen over
Franken Agro

Leginstructies

Gazon plaatsen is kinderspel! Volg ons stappenplan en geniet in no-time van je afgewerkte tuin. Moesten er nog zaken onduidelijk zijn, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Grondbewerking

Ellebogenzweet met de spade of toch maar frezen? Een goede grondbewerking is essentieel! Als u het helemaal perfect wilt doen voert u nog groencompost aan die u onderwerkt. Zo krijgt de bodem een goede structuur.

download handleiding

Bodem klaarleggen

Uw stappenteller gaat de hoogte in bij het klaarleggen van de bodem. De grond voet per voet aanduwen is immers het beste. Het is belangrijk dat de bodem voldoende aangedrukt is, anders gaat u later sporen lopen in uw gazon.

download handleiding

Egaliseren

Nadien verdeelt u de grond mooi egaal en houdt u rekening met een 2-tal centimeter speling t.o.v. het afgewerkte niveau.

download handleiding

Meststof strooien

Net voor de plaatsing harkt u de bodem lichtjes open. Indien gewenst kan u nog startmeststof - startmeststof 10 kg of startmeststof 20 kg – strooien. Déze meststof bevat alle nodige voedingstoffen om de wortelgroei te bevorderen. De wortels ontwikkelen zich nog sneller en verbranden niet wegens overdosering! Andere meststoffen zijn ten zeerste af te raden omdat deze de wortels verbranden.

download handleiding

Uitrollen

Het leukste onderdeel van de dag is aangebroken. Rolletje per rolletje afrollen, strak tegen elkaar aangesloten. Uw groene tapijt wordt nu snel zichtbaar. Essentieel is wel dat u werkt op een voldoende droge bodem en dat de graszoden na plaatsing met een wals worden aangedrukt. Zo zullen de wortels veel sneller beginnen groeien. Opmerking: wij raden ten zeerste af om graszoden te plaatsen boven 25°, zelfs als u een professionele beregeningsinstallatie heeft.

download handleiding

Sproeien

Water, water, water: de rest komt later! Uw nieuwe groene oase kan veel water gebruiken om een goede start te maken. Wacht nooit tot wanneer de volledige oppervlakte ligt maar geef tussendoor de gelegde zones ook al water. Dit dient u minstens 14 dagen vol te houden tot de wortels goed vastzitten!

download handleiding

Maaien

Zijn de messen geslepen? Na een 8-tal dagen dient u immers voor de eerste maal te maaien maar niet korter dan 3-à 4 centimeter. Nadien dient u op zeer regelmatige basis te maaien om uw gazon gezond en dicht te houden!

download handleiding

Meststoffen strooien

"Net zoals u elke dag eet, doet uw gazon dat ook!" Op regelmatige basis mesten is dus essentieel. De meststof die wij hiervoor gebruiken – Franken Agro meststof - kan u ook bij ons verkrijgen.

download handleiding